Ανακοινώσεις

ΜΗΝΥΜΑ ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2023

Κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου η εκπαιδευτική κοινότητα γιορτάζει και τιμά τους Προστάτες της, τους Τρεις Ιεράρχες. Ο Μέγας Βασίλειος, Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τρεις φωτισμένοι Πατέρες και Δάσκαλοι σφράγισαν με τη ζωή τους και το έργο τους την ελληνορθόδοξη παιδεία συνδέοντας τα ελληνικά γράμματα με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Αυτά που δίδασκαν τα έκαναν και πράξη με την υποδειγματική τους ζωή και την πλούσια κοινωνική προσφορά τους, χαράζοντας έτσι το δρόμο για τον φωτισμένο δάσκαλο και το σωστό παιδαγωγό, που δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων, αλλά ενδιαφέρεται και για την ηθική και συναισθηματική θωράκιση του μαθητή του, ώστε να εξελιχθεί στη ζωή του, πρωτίστως ως άνθρωπος.

Στην εποχή μας κάτι τέτοιο έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία, καθώς κυριαρχεί η εικόνα και η επιφανειακή αντιμετώπιση του κόσμου. Στην εποχή της υπερπληροφόρησης όπου το ουσιώδες χάνεται και ‘’πνίγεται’’ στο επουσιώδες, η επιστημονική – τεχνολογική εξέλιξη συντελείται με ραγδαίους ρυθμούς, αφήνοντας, όμως, κατά πολύ πίσω της, ατροφική, την ηθική εξέλιξη, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, οι Τρεις Ιεράρχες μπορούν να αποτελέσουν λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο ολοκληρωμένου ανθρώπου, που πέρα από επιστήμονας είναι συνάμα και άνθρωπος. Το ότι οι ίδιοι ενεργούσαν και πρόσφεραν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία του συνανθρώπου τους, χωρίς να εξετάζουν την εθνικότητά του, την θρησκεία του, την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση θα πρέπει να είναι και το μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, μήνυμα προσφοράς, ανοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα, αλληλεγγύης και, πάνω από όλα, αγάπης προς τον διπλανό μας.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί , σας εύχομαι υγεία , αγάπη και πίστη στην αξία του λειτουργήματος που ασκείτε. Η αγάπη για την γνώση και την παιδεία να σας καθοδηγεί και ο λόγος και το έργο των Τριών Ιεραρχών να εμπνέουν και να εμπλουτίζουν το πολυδιάστατο έργο όλων μας .

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες ,οι Τρεις Ιεράρχες μας εκτός από εξαίρετοι δάσκαλοι υπήρξαν και υποδειγματικοί μαθητές. Ανοίξτε το πνεύμα σας και αφεθείτε στο ταξίδι της γνώσης που η εκπαίδευση σας προσφέρει , εμπιστευτείτε με κρίση και αγάπη τους δασκάλους σας που στέκονται δίπλα στην πορεία της εξέλιξή σας .

Και όπως μας διδάσκουν οι τρεις ιεράρχες μέσα από το έργο τους με σεβασμό, ελευθερία και αγάπη εύχομαι να χτίζουμε μεταξύ μας σχέσεις στέρεες και διαχρονικές.

Κρατώντας αυτό, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα: Χρόνια πολλά και οι Τρεις Άγιοι Πατέρες να φωτίζουν πάντα τον δρόμο και το έργο μας!

 

Ο Αν. Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας
Νικόλαος Ζέρβας

Διαβάστε περισσότερα...

Αιτήσεις για την «ΚΑΡΑΝΙΚΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ» του ιδρύματος με την επωνυμία «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ»

Σύμφωνα με την περίληψη, η υποτροφία αφορά αριστούχους άρρενες μαθητές μόνιμους κατοίκους Λάρισας και δημότες του Δήμου Λαρισαίων της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Λάρισας κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία του ιδρύματος:

Α) την αίτησή τους έως τις 31/12/2022

Β) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 10/1/2023

 

Πληροφορίες:

στα γραφεία του ιδρύματος «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ»

οδός Παπαναστασίου 52, 5ος όροφος.

Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 13:00 μμ

Διαβάστε περισσότερα...

Παραλαβή Πιστοποιητικών ΚΠγ εξεταστικής περιόδου 2022Α

Aπό την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας ανακοινώνεται ότι έχουν παραλειφθεί τα πιστοποιητικά ΚΠγ εξεταστικής περιόδου 2022 Α΄ (Μαΐου).

Η παραλαβή μπορεί να γίνεται από τον 2ο όροφο, στα γραφεία της ΔΔΕ Λάρισας (Τ. Τσιόγκα 11 πρώην Καλλιθέας) από 09:00-14:00 , από τους ενδιαφερομένους αυτοπροσώπως ή τους νόμιμους κηδεμόνες και εκπροσώπους τους (εφόσον είναι ανήλικοι) ή από άτομα εξουσιοδοτημένα με υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη με «το γνήσιο της υπογραφής», ως ο νόμος ορίζει.

Τηλ επικοινωνίας: 2414400013

Διαβάστε περισσότερα...

Πίνακας τοποθετήσεων των νεοπροσληφθέντων αναπληρωτών 4η ΦΑΣΗ

Ανακοινώνεται από τη ΔΔΕ Λάρισας ο πίνακας με τις τοποθετήσεις των νεοπροσληφθέντων αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας μας, όπως αντλήθηκε από το ΟΠΣΥΔ.

Καλούνται οι αναπληρωτές να αναλάβουν υπηρεσία από ΠΕΜΠΤΗ 24/11/2022 έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11/2022 στο σχολείο τοποθέτησής τους όπου θα προσέλθουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2022-2023

Οι επιλεγέντες υποψήφιοι (χρωματισμένοι με κίτρινο χρώμα σε κάθε ειδικότητα στον αναρτημένο πίνακα), αφού διαβάσουν προσεκτικά την εγκύκλιο έναρξης σε ότι τους αφορά, οφείλουν να παρουσιαστούν στη Δ.Δ.Ε. Λάρισας (1ος όροφος) μόνο την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, ως εξής:

ΠΕ02 ώρα 09.00 έως 10.30

ΠΕ03 ώρα 10.30 έως 11.30 και

ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 και ΠΕ06 ώρα 11.30 έως 13.00,

με σκοπό να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση τοποθέτησης σε Σ.Κ.Α.Ε. (επισυναπτόμενη δήλωση τοποθέτησης).

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΕΡΒΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Τιμούμε σήμερα την 49η  Επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1973. Μια εξέγερση που αποτέλεσε ηχηρό ξέσπασμα – απάντηση στην επταετή δικτατορία των συνταγματαρχών, στη φίμωση, στις διώξεις, στην καταπάτηση των συνταγματικών ελευθεριών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

‘’Μπροστάρηδες’’ οι φοιτητές/τριες και μαζί τους όλοι όσοι μοιράστηκαν το όραμα για μια δημοκρατική χώρα, για ‘’Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία’’.

Δεν είναι τυχαία, ούτε οι ‘πρωταγωνιστές’ ούτε ο χώρος αυτής της εξέγερσης: η νεολαία, η ελπίδα και το μέλλον κάθε εποχής, και το Πολυτεχνείο, ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, χώρος ελεύθερης σκέψης, διαμόρφωσης και διακίνησης ιδεών και αξιών.

Το μήνυμα διαχρονικό: επενδύουμε στην εκπαίδευση της νεολαίας μας, στην μόρφωσή της με ιδανικά και αξίες, στην καλλιέργεια της ευθυκρισίας της, ώστε να προσφέρουμε στην κοινωνία ελεύθερους, σκεπτόμενους και δημοκρατικούς πολίτες, που θα την προστατέψουν από κάθε απειλή και θα συμβάλουν στην εξέλιξή της.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για τον ορισμό μελών στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής Θεσσαλίας

Δείτε στη Διαύγεια την πρόσκληση ΑΔΑ:ΨΝΖΘ46ΜΤΛΗ-46Ι

Αιτήσεις έως την Παρασκευή 04-11-2022 και ώρα 12:00 μ. (αποκλειστική προθεσμία).

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΕΡΒΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Για άλλη μια χρονιά θυμόμαστε και τιμούμε το Έπος του 1940. Μια λαμπρή εποποιία που ξεκίνησε με το σθεναρό ‘’ΟΧΙ’’, ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου του 1940, στον ξένο κατακτητή, που απαίτησε να μας υποτάξει. Τα μεγέθη άνισα φαινομενικά: η μικρή Ελλαδίτσα τολμά να τα βάλει με μεγαλύτερες και ισχυρότερες Δυνάμεις, όπως η Ιταλία και η Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για τον ορισμό μελών στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής Θεσσαλίας

Δείτε την πρόσκληση στη Διαύγεια ΑΔΑ:ΕΩΞΖ46ΜΤΛΗ-2ΚΣ

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα απευθύνονται στην Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Παρασκευή 14-10-2022 έως και την Τρίτη 18-10-2022 (αποκλειστική προθεσμία).

Διαβάστε περισσότερα...