Ανακοινώσεις

Απολογισμός της σχολικής χρονιάς και ξεχωριστές ευχές από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Μια ακόμα δύσκολη χρονιά, η σχολική χρονιά 2021-2022 έφτασε στο τέλος της. Αξίζει λοιπόν να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό.

Κύριο μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των συναδέλφων, των μαθητών/ριών και των οικογενειών τους και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, εφαρμόζοντας πάντα πιστά τους νόμους και τις εγκυκλίους της πολιτείας.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία φιλική και έμπιστη προς τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας.

Επενδύουμε στην εξωστρέφεια καθώς ενθαρρύνουμε, αναδεικνύουμε και διαχέουμε στην κοινωνία τις δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, οι οποίες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα μας ειδικό ένθετο με τις δράσεις αυτές, για να κοινοποιούνται σε όλη την κοινωνία. Πιστεύουμε ιδιαίτερα στην αξία της γνώσης η οποία είναι δύναμη και ελευθερία.

Ολοκληρώνουμε τις υπηρεσιακές μεταβολές έγκαιρα και δίκαια, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να αποκτήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης με την υπηρεσία που συνεργάζονται. Βασικές αρχές μας η διαφάνεια και η δημόσια λογοδοσία. Σε αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης επενδύουμε ιδιαίτερα και διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πάντα σε συνεργασία με την ΠΔΕ και με το ΥΠΑΙΘ, για να τους εξυπηρετούμε και να διορθώνουμε τα λάθη, αν και όταν αυτά υπάρχουν. Βέβαια υποχρέωσή μας είναι επίσης να λαμβάνουμε μέτρα και να παίρνουμε κατάλληλες αποφάσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, όταν υπάρχουν παραπτώματα.

Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια με την πανδημία αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα στάθηκε όρθια, έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε. Ως μαχόμενος εκπαιδευτικός και εγώ ο ίδιος, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/ριες και γονείς και να ευχηθούμε αυτό το καλοκαίρι να είναι ξεκούραστο για όλους και να είναι η αρχή για μια καινούρια περίοδο με λιγότερα προβλήματα, με υγεία και προκοπή σε όλους.

Αντί για άλλες ευχές, σας κοινοποιούμε - με την άδειά της - την επιστολή μιας μαθήτριας του 9ου ΓΕΛ Λάρισας, που αποχαιρετά φέτος τη μαθητική ζωή και γράφει τις σκέψεις της για όσα έζησε στο σχολείο ως μαθήτρια. Αξίζει να τη διαβάσετε.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικασία ένταξης εκπαιδευτικών σε ειδική κατηγορία

Οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται σε ειδική κατηγορία από το ΠΥΣΔΕ με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ως εκ τούτου όσοι εκπαιδευτικοί:

α) επιθυμούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία

β) όσοι έχουν ενταχθεί σε ειδική κατηγορία , αλλά έληξε το χρονικό διάστημα ένταξης

πρέπει άμεσα και μέχρι την Τετάρτη 25/5/2022 να προσκομίσουν στην υπηρεσία τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης

α) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS, σύνδρομο DΟWΝ και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.

β) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

γ) Οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.

δ) εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας τέκνου 67%

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα του Αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες

    Ο Ελληνισμός όπου γης ανήμερα της 25ης Μαρτίου γιορτάζει και τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Ελληνισμός και Ορθοδοξία, δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες ανά τους αιώνες. Αρχές και αξίες, ιδανικά, με βαθιές ρίζες στην μακραίωνη ιστορική πορεία των Ελλήνων, καθώς και η ορθόδοξη χριστιανική πίστη αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν βαθιά συνείδηση στους σκλαβωμένους για πάνω από τετρακόσια χρόνια Έλληνες, την ανάγκη για διεκδίκηση της ελευθερίας τους και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για συγκρότηση μητρώου αξιολογητών-βαθμολογητών για τη διεξαγωγή των εξετάσεων απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) περιόδου Μαΐου 2022

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις α ́ εξαμήνου 2022 για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ).

Διαβάστε περισσότερα...

Εξυπηρέτηση κοινού για ανανέωση ή έναρξη άδειας διδασκαλίας σε φροντιστήρια

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σας ενημερώνει ότι, σε εφαρμογή σχετικών εγκυκλίων του ΥΠ.ΕΣ. με μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες επιδημιολογικές συνθήκες στην περιοχή μας, η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων για ανανέωση ή έναρξη άδειας διδασκαλίας σε φροντιστήρια γίνεται  με αποστολή δικαιολογητικών μέσω ταχυδρομείου ή  COURIER. Η δια ζώσης εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων των μέτρων προστασίας, στο τηλέφωνο 2414400087.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : Σας υπενθυμίζουμε επιπλέον, ότι η κατάθεση των αιτήσεων για ανανέωση της άδειας διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών,  λήγει στις 30-11-2021

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΖΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 δντριαΔΔΕ

Αγαπητοί/ές μαθητές/τριες

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

   28η Οκτωβρίου. Ακόμη μια ημερομηνία σταθμός στην Ιστορία μας. Ημέρα μνήμης και τιμής σε εκείνους τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι, για άλλη μια φορά στην μακραίωνη πορεία της πατρίδας μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, τα ιδεώδη και τις αξίες μας.

   Ημέρα μνήμης και τιμής στο «ΟΧΙ» που σηματοδότησε την εποποιία του 1940, όταν οι υπολειπόμενοι σε αριθμητική δύναμη Έλληνες, χάρη στην ομόνοια, την ομοψυχία και την γενναιότητά τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και ανέκοψαν σχέδια ισχυρών κερδίζοντας την αναγνώριση μεγάλων δυνάμεων και κάνοντάς τους να παραδεχτούν πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

   Αυτό το «ΟΧΙ» γιορτάζουμε, λοιπόν, την άρνηση στην παραχώρηση έστω και μιας σπιθαμής των χωμάτων που ποτίστηκαν με το αίμα των ηρώων μας, την άρνηση στην καταστρατήγηση της λογικής και κάθε έννοιας δικαίου, την άρνηση στην κατάφωρη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

   Μια άρνηση με θετικό πρόσημο στην Ιστορία μας, καθώς το «ΟΧΙ» στον φασισμό και το ναζισμό αποτελεί κατάφαση στην Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Ανθρωπιά, την Αξιοπρέπεια, αξίες διαχρονικές και πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

   Χρέος μας η μνήμη και η τιμή και όφελος ο παραδειγματισμός όλων μας.

   Χρόνια Πολλά!

Διαβάστε περισσότερα...