sima dde lar  

500 μαθητές και μαθήτριες από 10 Γυμνάσια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μικρά οχήματα – Μεγάλη ευθύνη¨

500 μαθητές και μαθήτριες από 10 Γυμνάσια  της Λάρισας συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας  ¨Μικρά οχήματα – Μεγάλη ευθύνη¨ που υλοποιείται την εβδομάδα 20-24 Μαΐου.  Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΔΔΕ Λάρισας για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με θέμα - ΑΙ και εκπαιδευτικοί

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST συνδιοργάνωσαν επιτυχώς μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "ΑΙ και Εκπαιδευτικοί" υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, από τις 11:00 έως τις 14:00, στο JOIST.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ΔΔΕ Λάρισας για την εκδήλωση με θέμα - ΑΙ και εκπαιδευτικοί

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας  και τo  Πάρκο Καινοτομίας JOIST και συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ΑΙ και εκπαιδευτικοί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, 11.00 - 14.00, στο JOIST.

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στα προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ που θα υλοποιηθούν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023

Στο πλαίσιο της πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.) / B' ΚΥΚΛΟΣ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, δημοσιεύθηκε στην Πύλη Ενημέρωσης της πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr) ανακοίνωση σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στα προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ που θα υλοποιηθούν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023

Η σχετική ανακοίνωση είναι διαθέσιμη εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη παρακολούθησης μαθημάτων και προγραμμάτων μετεκπαίδευσης για καθηγητές/τριες γερμανικής γλώσσας

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε συνεργασία με τη Γερμανική Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύσσει παρακολούθηση μαθημάτων σε γερμανικά σχολεία διάρκειας τριών εβδομάδων καθώς και προγράμματα μετεκπαίδευσης διάρκειας δύο εβδομάδων για καθηγητές γερμανικής γλώσσας.

Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στην εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη επιμόρφωση των ΣΕΕ και των εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ60 στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)

από την Τρίτη 3 Μαΐου και ώρα 13:00, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 13:00 θα είναι ξανά ανοικτό το μητρώο του ΙΕΠ για υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβίβαση Πρόσκλησης του ΙΕΠ για επιμόρφωση στη διαφοροποιημένη διδασκαλία

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από την Τετάρτη 23/03/2022 ώρα 15:00 έως και την Τρίτη 05-04-2022 ώρα 15:00.

Αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Π. (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/ ) ακολουθώντας την αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα σχετική διαδικασία.

Πρόσκληση ΑΔΑ:9ΚΙΙΟΞΛΔ-Π10

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση σχετικά με τις προσεχείς εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε.

Στο πλαίσιο της πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2022, πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ, από 12 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου 2022 (σε τέσσερα (4) σαββατοκύριακα).

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για Υποβολή Δήλωσης Συμμετοχής στην Εξ Αποστάσεως Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Μόνιμων και Αναπληρωτών όλων των Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. (Συμπεριλαμβανομένων των Στελεχών Εκπαίδευσης) και Αναπληρωτών Ψυχολόγων (Μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπκού Ε.Ε.Π.), που υπηρετούν στα ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2021-2022

Δείτε και στη Διαύγεια: 6ΥΦ1ΟΞΛΔ-Π66

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση Εκπαιδευτικών ΠΕ91 σε διαδικτυακές επιμορφώσεις

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής έως μία ώρα πριν την έναρξη
κάθε επιμόρφωσης στον υπερσύνδεσμο https://forms.gle/nWtbSaZMrbrSypvp8

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική ημερίδα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με θέμα: Αντιμετώπιση του 4ου κύματος της πανδημίας και επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ.

Διαδικτυακά (Τηλεδιάσκεψη Zoom meeting) ή δια ζώσης (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test) στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Διαβάστε περισσότερα...

e-Εκπαιδευτική Δράση από τη ΔΔΕ Λάρισας - "Η Επανάσταση του 1821 μας εμπνέει. Οι μαθητές δημιουργούν 200 χρόνια μετά."

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, διοργάνωσε την Τρίτη 8-6-2021 διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση, με τίτλο

«Η Επανάσταση του 1821 μας εμπνέει. Οι μαθητές δημιουργούν 200 χρόνια μετά».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μακρή Ζωή. Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στην σημασία της Ελληνικής Επανάστασης που ανέτρεψε κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα του παρελθόντος και αποτέλεσε κορυφαίο σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα...