Απολογισμός της σχολικής χρονιάς και ξεχωριστές ευχές από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Μια ακόμα δύσκολη χρονιά, η σχολική χρονιά 2021-2022 έφτασε στο τέλος της. Αξίζει λοιπόν να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό.

Κύριο μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των συναδέλφων, των μαθητών/ριών και των οικογενειών τους και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, εφαρμόζοντας πάντα πιστά τους νόμους και τις εγκυκλίους της πολιτείας.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία φιλική και έμπιστη προς τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας.

Επενδύουμε στην εξωστρέφεια καθώς ενθαρρύνουμε, αναδεικνύουμε και διαχέουμε στην κοινωνία τις δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, οι οποίες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα μας ειδικό ένθετο με τις δράσεις αυτές, για να κοινοποιούνται σε όλη την κοινωνία. Πιστεύουμε ιδιαίτερα στην αξία της γνώσης η οποία είναι δύναμη και ελευθερία.

Ολοκληρώνουμε τις υπηρεσιακές μεταβολές έγκαιρα και δίκαια, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να αποκτήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης με την υπηρεσία που συνεργάζονται. Βασικές αρχές μας η διαφάνεια και η δημόσια λογοδοσία. Σε αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης επενδύουμε ιδιαίτερα και διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πάντα σε συνεργασία με την ΠΔΕ και με το ΥΠΑΙΘ, για να τους εξυπηρετούμε και να διορθώνουμε τα λάθη, αν και όταν αυτά υπάρχουν. Βέβαια υποχρέωσή μας είναι επίσης να λαμβάνουμε μέτρα και να παίρνουμε κατάλληλες αποφάσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, όταν υπάρχουν παραπτώματα.

Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια με την πανδημία αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα στάθηκε όρθια, έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε. Ως μαχόμενος εκπαιδευτικός και εγώ ο ίδιος, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/ριες και γονείς και να ευχηθούμε αυτό το καλοκαίρι να είναι ξεκούραστο για όλους και να είναι η αρχή για μια καινούρια περίοδο με λιγότερα προβλήματα, με υγεία και προκοπή σε όλους.

Αντί για άλλες ευχές, σας κοινοποιούμε - με την άδειά της - την επιστολή μιας μαθήτριας του 9ου ΓΕΛ Λάρισας, που αποχαιρετά φέτος τη μαθητική ζωή και γράφει τις σκέψεις της για όσα έζησε στο σχολείο ως μαθήτρια. Αξίζει να τη διαβάσετε.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΔΕ

Από τη ΔΔΕ Λάρισας ανακοινώνονται τα μόρια των εκπαιδευτικών που πήραν μετάθεση στο Νομό από άλλο ΠΥΣΔΕ (με εντοπιότητα, συνυπηρέτηση και οικογενειακή κατάσταση).

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για δήλωση τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις σχ. έτους 2022-2023 μετά την τοποθέτηση των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών

------ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ [10-6-2022 13:50] Πίνακας Οργανικών Κενών Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη το ανακοινοποιημένο επισυναπτόμενο αρχείο. -----

 

------ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ [9-6-2022 15:30] πρόσκλησης ως προς περίπτωση β. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη το ανακοινοποιημένο επισυναπτόμενο αρχείο. -----

 

Η δήλωση των σχολικών μονάδων γίνεται με την υποβολή δήλωσης προτίμησης από 10/06/2022 μέχρι και 16/06/2022

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Τοποθέτησης Μετατιθέμενων ΕΕΠ-ΕΒΠ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώνεται ο πίνακας με τα μόρια των μετατιθέμενων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π, καθώς και ο πίνακας με τα οργανικά κενά των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας και καλούνται οι μετατιθέμενοι (μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π) να υποβάλλουν Δήλωση τοποθέτησης με e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) μέχρι την Πέμπτη 09-06-2022 και ώρα 13.00μ.μ.  

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινοποίηση πίνακα των χαρακτηρισμένων ονομαστικά υπεραρίθμων

 Σύμφωνα με την  πράξη 9/3-6-2022 ανακοινοποιείται ο πίνακας των χαρακτηρισμένων ονομαστικά υπεραρίθμων ως προς τις εξής σχολικές μονάδες:

1.1ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ κλ. ΠΕ03

2.6ο  ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ κλ. ΠΕ78

3.14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Τ.Ε. κλ. ΠΕ04.01 Ειδικής Αγωγής

Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικασία ένταξης εκπαιδευτικών σε ειδική κατηγορία

Οι εκπαιδευτικοί εντάσσονται σε ειδική κατηγορία από το ΠΥΣΔΕ με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ως εκ τούτου όσοι εκπαιδευτικοί:

α) επιθυμούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία

β) όσοι έχουν ενταχθεί σε ειδική κατηγορία , αλλά έληξε το χρονικό διάστημα ένταξης

πρέπει άμεσα και μέχρι την Τετάρτη 25/5/2022 να προσκομίσουν στην υπηρεσία τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης

α) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS, σύνδρομο DΟWΝ και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.

β) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

γ) Οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.

δ) εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας τέκνου 67%

Διαβάστε περισσότερα...