ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέμα «Τα κρυμμένα παιδιά. Ιστορίες ανθρωπισμού στη φρίκη του Ολοκαυτώματος».

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας την Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 20:15 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης όλων των έργων του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Τα κρυμμένα παιδιά. Ιστορίες ανθρωπισμού στη φρίκη του Ολοκαυτώματος» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας  και την  Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Διεθνή  Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κος Αλέξανδρος Κόπτσης.

 Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για όλα τα σχολεία και για το κοινό,  μέχρι την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022  και  θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Γαλλικού Ινστιτούτου, δηλαδή Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10:00 ως 13:00 και από 18:00 ως 20:30.

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «Τα κρυμμένα παιδιά». Ιστορίες ανθρωπισμού στη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Σχολικό έτος 2021-2022

Διοργάνωση:

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την με την  Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας  και την  Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την 27η  Ιανουαρίου 2022 Διεθνή  Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Το θέμα του διαγωνισμού

αντλήθηκε από το πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος «Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής». Στα τραγικά γεγονότα του Ολοκαυτώματος και της συστηματικής μαζικής εξόντωσης της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα,  καταγράφονται  ιστορίες παιδιών εβραϊκών οικογενειών,  που διασώθηκαν και επιβίωσαν χάρη στη βοήθεια, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη,  απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας,  προς τους διωκόμενους Εβραίους συνανθρώπους τους.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση μαθητών Β Τάξης Γυμνασίου Δομενίκου - Διαγωνισμός εκθέσεως για το Καυκάκι

Στις 16 Φεβρουαριου 1943, οι Ιταλοί ως αντίποινα εκτέλεσαν δεκάδες κατοίκους του Δομένικου και των γύρω χωριών.

Εις μνήμην του γεγονότος καθιερώθηκε διαγωνισμός εκθέσεως μαθητών σε συνεργασία των Σχολικών μονάδων , της Δημοτικής ενότητας Δομενίκου και του Δήμου Ελασσόνας.

Στα πλαίσια αυτού του Διαγωνισμού βραβεύτηκαν τα επισυναπτόμενα έργα των μαθητών της Β' Τάξης του Γυμνασίου Δομενίκου.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Απολογισμός της δράσης του Ομίλου Ρητορικής του ΓΕΛ Τυρνάβου

Σχολικό έτος 2020 – 2021 : Συμμετοχή στους 1ους Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής που διοργανώθηκαν διαδικτυακά από το Αμερικανικό Κολλέγιο Pιerce.

1ο βραβείο στο αγώνισμα των Διττών Αγώνων Λυκείου για την ομάδα του ΓΕΛ Τυρνάβου αποτελούμενη από τους Θεόδωρο Αρλέτο, Ζωή Μπαϊραχτάρη, Γεώργιο Μακαγιό, Μαριάννα Τσιόκα και Δέσποινα Τριανταφύλλου.

Επίσης 1ο βραβείο στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου Λυκείου στον Γεώργιο Μακαγιό.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δράση του σχολείου από το επισυναπτόμενο έγγραφο.

Διαβάστε περισσότερα...

Υποδοχή Ολλανδών - Ταξίδι στη Φινλανδία για το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

Στα πλαίσια του ERASMUS+ το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας υποδέχτηκε Ολλανδούς μαθητές και φιλοξενήθηκε στην Φινλανδία. 

Δείτε συγκεντρωτικά τις δράσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου πατώντας εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση του 13ου ΓΕΛ Λάρισας στον διαγωνισμό της ΕΡΤ για την συμπλήρωση 40 χρόνων της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Το σχολείο έλαβε εύφημο μνεία στην κατηγορία “Τηλεοπτικό σποτ”. Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και το βραβευμένο σποτ εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση του 12ου Γυμνασίου Λάρισας στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Με το 1ο πανελλήνιο Βραβείο τιμήθηκε το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, για τη συμμετοχή του  με την ταινία  «το Μήνυμα»  στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Αλεξάνδρειας Ημαθίας . Τα παιδιά με την παιδαγωγική καθοδήγηση των  καθηγητών τους, κ. Μουρτζανού κ.Λάσκαρη και κ.Γκαράνη, δημιούργησαν μια εξαιρετική ταινία κατά της ενδοσχολικής βίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της ΕΡΤ με τίτλο: "Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα"

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας πήρε το 1ο Βραβείο στο σχετικό διαγωνισμό με το ακόλουθο βίντεο που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα...