ΜΗΝΥΜΑ ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2023

Κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου η εκπαιδευτική κοινότητα γιορτάζει και τιμά τους Προστάτες της, τους Τρεις Ιεράρχες. Ο Μέγας Βασίλειος, Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τρεις φωτισμένοι Πατέρες και Δάσκαλοι σφράγισαν με τη ζωή τους και το έργο τους την ελληνορθόδοξη παιδεία συνδέοντας τα ελληνικά γράμματα με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Αυτά που δίδασκαν τα έκαναν και πράξη με την υποδειγματική τους ζωή και την πλούσια κοινωνική προσφορά τους, χαράζοντας έτσι το δρόμο για τον φωτισμένο δάσκαλο και το σωστό παιδαγωγό, που δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων, αλλά ενδιαφέρεται και για την ηθική και συναισθηματική θωράκιση του μαθητή του, ώστε να εξελιχθεί στη ζωή του, πρωτίστως ως άνθρωπος.

Στην εποχή μας κάτι τέτοιο έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία, καθώς κυριαρχεί η εικόνα και η επιφανειακή αντιμετώπιση του κόσμου. Στην εποχή της υπερπληροφόρησης όπου το ουσιώδες χάνεται και ‘’πνίγεται’’ στο επουσιώδες, η επιστημονική – τεχνολογική εξέλιξη συντελείται με ραγδαίους ρυθμούς, αφήνοντας, όμως, κατά πολύ πίσω της, ατροφική, την ηθική εξέλιξη, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, οι Τρεις Ιεράρχες μπορούν να αποτελέσουν λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο ολοκληρωμένου ανθρώπου, που πέρα από επιστήμονας είναι συνάμα και άνθρωπος. Το ότι οι ίδιοι ενεργούσαν και πρόσφεραν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία του συνανθρώπου τους, χωρίς να εξετάζουν την εθνικότητά του, την θρησκεία του, την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση θα πρέπει να είναι και το μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, μήνυμα προσφοράς, ανοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα, αλληλεγγύης και, πάνω από όλα, αγάπης προς τον διπλανό μας.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί , σας εύχομαι υγεία , αγάπη και πίστη στην αξία του λειτουργήματος που ασκείτε. Η αγάπη για την γνώση και την παιδεία να σας καθοδηγεί και ο λόγος και το έργο των Τριών Ιεραρχών να εμπνέουν και να εμπλουτίζουν το πολυδιάστατο έργο όλων μας .

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες ,οι Τρεις Ιεράρχες μας εκτός από εξαίρετοι δάσκαλοι υπήρξαν και υποδειγματικοί μαθητές. Ανοίξτε το πνεύμα σας και αφεθείτε στο ταξίδι της γνώσης που η εκπαίδευση σας προσφέρει , εμπιστευτείτε με κρίση και αγάπη τους δασκάλους σας που στέκονται δίπλα στην πορεία της εξέλιξή σας .

Και όπως μας διδάσκουν οι τρεις ιεράρχες μέσα από το έργο τους με σεβασμό, ελευθερία και αγάπη εύχομαι να χτίζουμε μεταξύ μας σχέσεις στέρεες και διαχρονικές.

Κρατώντας αυτό, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα: Χρόνια πολλά και οι Τρεις Άγιοι Πατέρες να φωτίζουν πάντα τον δρόμο και το έργο μας!

 

Ο Αν. Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας
Νικόλαος Ζέρβας

Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2022-2023

Από την Τετάρτη 1-2-2023 έως και τη Δευτέρα 13-2-2023

Εγκύκλιος: Δείτε στη Διαύγεια με ΑΔΑ:969Η46ΜΤΛΗ-2ΔΚ

Διευκρινήσεις: Δείτε στη Διαύγεια με ΑΔΑ:ΩΙΩΖ46ΜΤΛΗ-2Τ4

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΟΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Γ΄ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ .

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για τον ορισμό μελών στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής Θεσσαλίας

Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και Λάρισας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Δείτε στη Διαύγεια με ΑΔΑ:929Ε46ΜΤΛΗ-ΓΤ2

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάρτηση πινάκων δεκτών και μη δεκτών αιτήσεων υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν έγγραφη ένσταση κατά των πινάκων μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. Η λήξη της προθεσμίας των ενστάσεων είναι την Παρασκευή  20-1-2023 και ώρα 23.59 μ.μ.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσω της ίδιας ειδικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για υποβολή δήλωσης προτίμησης θέσης Συμβούλου Εκπαίδευσης για τοποθέτηση ως Συμβούλου Εκπαίδευσης

Προθεσμία από την Τετάρτη 18-1-2023 μέχρι και την Πέμπτη 19-1- 2023 και ώρα 23:59.59. Δείτε στο συνημμένο.

Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. και μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ στο πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου και την Πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Π. έως και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00, οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισόδου/ επεξεργασίας των στοιχείων των δηλούντων.

Διαβάστε περισσότερα...