Ενημέρωση απο το ΔΟΑΤΑΠ

Τον Ιούνιο 2024, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία και παραδόθηκε στο κοινό η διαλειτουργικότητα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. με την ψηφιακή πλατφόρμα https://ptyxia.gov.gr. Συνολικά, αναρτήθηκαν 180.000 ολοκληρωμένες πράξεις αναγνώρισης του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α./ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. που διατρέχουν την περίοδο των τελευταίων 35 ετών, από το 1990 και εντεύθεν. Η επιβεβαίωση της γνησιότητας και εγκυρότητας πράξεων αναγνώρισης που έχουν εκδοθεί από το/τον ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α./ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. θα γίνεται στο εξής από τους ίδιους τους φορείς μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://ptyxia.gov.gr. Οι φορείς καλούνται να ενημερώνουν τους πολίτες κατόχους των πράξεων αυτών για την έκδοση, μέσω της πλατφόρμας, πιστοποιητικού πράξης ακαδημαϊκής αναγνώρισης του τίτλου σπουδών τους, στο οποίο περιέχεται ένας μοναδικός κωδικός επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα (QR). Ακολούθως οι πολίτες θα το αποστέλλουν ηλεκτρονικά ή θα το υποβάλ ουν εγχάρτως στους φορείς, οι οποίοι στη συνέχεια θα ελέγχουν μέσω της ίδιας πλατφόρμας την εγκυρότητα της πράξης (https://ptyxia.gov.gr/start/). Σε περίπτωση που η έκδοση πιστοποιητικού πράξης ακαδημαϊκής αναγνώρισης του τίτλου σπουδών τους για πράξεις αναγνώρισης που εκδόθηκαν μετά το έτος 1990 δεν είναι εφικτή, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την ενεργοποίηση της έκδοσης του πιστοποιητικού αυτού στο https://ptyxia.gov.gr. Σε κάθε άλλη περίπτωση όπου η επιβεβαίωση γνησιότητας αφορά σε: α) πράξεις ισοτιμίας με χρέωση μαθημάτων ή/και αποφάσεις με αντισταθμιστικά μέτρα β) πράξεις αναγνώρισης που εκδόθηκαν πριν το έτος 1990, γ) πράξεις που έχουν εκδοθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) ή Συμβούλιο Ισοτιμιών (Σ.Ι.) των οποίων ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι ο κατά νόμο κάτοχος του αρχείου τους, δ) αναγνωρίσεις ισοτιμίας τίτλων και πράξεις που έχουν εκδοθεί από τη Διεύθυνση Εφ. Προγρ. Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Δ.Π.) ή την Ειδική Διατμηματική Επιτρ πή Αναγνώρισης Πανεπιστημιακών Τίτλων Μουσικών Σπουδών της Αλλοδαπής, τα αρχεία των οποίων έχουν μεταφερθεί στον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., οι φορείς μπορούν να στέλνουν τα αιτήματά τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.doatap.gr ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 2105281000 (εσωτ. 606 & 607).

Διαβάστε περισσότερα...

[3η ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ] Πρόσκληση εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής για υποβολή αίτησης συμπλήρωσης ωραρίου ή απόσπασης σε λειτουργικά κενά για το διδακτικό έτος 2024-2025

3η Ανακοινοποίηση Κενών 5-7-2024 (Κλάδοι ΠΕ02,ΠΕ06,ΠΕ83)

2η Ανακοινοποίηση Κενών 4-7-2024

Ανακοινοποίηση ΚΕΝΩΝ 3-7-2024

 

Η υποβολή της αίτησης για όλους τους παραπάνω θα γίνει ηλεκτρονικά από την
Τετάρτη 03/07/2024 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2024

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2024-2025

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να αποστείλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή στους/στις ίδιους/ες τους/τις μαθητές/τριες, εάν είναι ενήλικοι/κες, το παρακάτω κείμενο προς ενημέρωσή τους.

 

Διαβάστε περισσότερα...