Καινοτόμες Δράσεις

Καινοτόμες Δράσεις (5)

Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας-Καρδίτσας Δρ. Κολοκοτρώνης Δημήτρης σε συνεργασία με το ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas), θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα: «Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018»

Η ημερίδα θα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν παραδειγματικές εφαρμογές του Scratch και του LEGO Mindstorms EV3, στις θεματικές ενότητες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου (σε σχέση με το διαγωνισμό). Επίσης θα παρουσιαστεί και το βραβευμένο από το e-twinning project Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: “JEUX OLYMPIQUES, DES PONTS ENTRE LE PASSE ET LE FUTUR - Ολυμπιακοί Αγώνες, γέφυρες μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος” , από μαθητές του Γυμνασίου- Λ.Τ. Ιτέας Καρδίτσας .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28), την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ώρες 18:00-20:00

Δήλωση συμμετοχής: https://goo.gl/PHFjpt

Δημήτρης Κολοκοτρώνης Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη εργαστηριακού σεμιναρίου με θέμα «Η αξιοποίηση των ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών στη σχολική τάξη»

που συνδιοργανώνουν το ΚΠΕ Μακρινίτσας, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας και ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στις 4.00μμ στο 10ο Λύκειο Λάρισας.

Οι εγγραφές συμμετοχών γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS