e-Εκπαιδευτική Δράση από τη ΔΔΕ Λάρισας - "Η Επανάσταση του 1821 μας εμπνέει. Οι μαθητές δημιουργούν 200 χρόνια μετά."

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, διοργάνωσε την Τρίτη 8-6-2021 διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση, με τίτλο

«Η Επανάσταση του 1821 μας εμπνέει. Οι μαθητές δημιουργούν 200 χρόνια μετά».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μακρή Ζωή. Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στην σημασία της Ελληνικής Επανάστασης που ανέτρεψε κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα του παρελθόντος και αποτέλεσε κορυφαίο σταθμό στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Κατά την έναρξη της διαδικτυακής εκπαιδευτικής εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Δοδοντσάκης Γεώργιος και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ζιάκα Βασιλική, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που ισχύουν, λόγω της πανδημίας covid19, με στόχο μεταξύ άλλων να αναδείξουν την ιδιαίτερη προσφορά της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με συμμαθητές/τριες του ίδιου σχολείου αλλά και διαφορετικών σχολείων που μετέχουν τόσο σε εγκεκριμένα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων όσο και σε ξεχωριστές δράσεις των Σχολικών Μονάδων τους και πέτυχαν να αναδείξουν ήρωες, προσωπικότητες, μάχες, γεγονότα και κατά συνέπεια τη σπουδαιότητα του Αγώνα για την κατάκτηση της Ελευθερίας και των αγαθών που αυτή πρόσφερε στους υπόδουλους Έλληνες.

Στην e-Εκπαιδευτική δράση έλαβαν μέρος 10 Σχολικές Μονάδες με 15 δράσεις και με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων/σων μαθητών/τριων που χάρη στις δημιουργικές τους ικανότητες παρουσίασαν εξαιρετικές, καινοτόμες και ευφάνταστες δημιουργίες όπως ψηφιακές παρουσιάσεις και εισηγήσεις, ψηφιακά videos πρωτότυπων σεναρίων, άρθρα ψηφιακών σχολικών εφημερίδων, ζωγραφική αποτύπωση λαβάρων του 1821, ηλεκτρονικά βιβλία, δημιουργία doodles, padlets, έκθεση έργων ζωγραφικής, αναπαράσταση διάσημων πινάκων αλλά και θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες και δρώμενα καθιστώντας τη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση μοναδική.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με την ολοκλήρωση των δράσεων για την φετινή σχολική χρονιά ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως τους/τις μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς που με τη συμμετοχή τους και την εξαιρετική παρουσίαση των δράσεων τους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της e-εκπαιδευτικής αυτής εκδήλωσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο :

https://youtu.be/cDPqiEj_02g