sima dde lar  
Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Λάρισας είναι φορέας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει στην περιοχή ευθύνης του τα σχολεία (Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια, ΕπαΛ) που έχουν έδρα στο Νομό μας.

Δέχεται μαθητές, γονείς, καθηγητές και κάθε ενδιαφερόμενο για πληροφόρηση σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές  και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται  σε μια πρώιμη περίοδο της ζωής τους,  έχοντας μικρή γνώση για τις ικανότητες και τις δεξιότητες  τους καθώς και για τις εξελίξεις στον  κόσμο που τους περιβάλλει, να κάνουν επιλογές σε σχέση με το αύριο. Ένα μέλλον αβέβαιο και απαιτητικό για το οποίο χρειάζεται να λάβουν υπόψη τους όλα τα σύγχρονα δεδομένα, ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η συνεργασία των μαθητών και των γονέων με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) θα βοηθήσει τους νέους να  ανακαλύψουν στοιχεία του χαρακτήρα τους, τις κλίσεις τους, τα ενδιαφέροντα τους και να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε  να πάρουν τις ορθές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Το ΚΕΣΥΠ Λάρισας βρίσκεται στον 2ο όροφο της οδού Τ. Τσιόγκα 11 στη Λάρισα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ΚΕΣΥΠ τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00π.μ. μέχρι τη 4:00μ.μ. κατόπιν ραντεβού (Υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ: κα Φωτεινή Κουτσοπούλου). Επιπλέον μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Λάρισας.

Τομείς και ειδικότητες ανά σχολείο που θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2022-2023 στα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ του νομού Λάρισας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με την οποία καθορίζονται οι τομείς και οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2022- 2023 στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση στο νομό Λάρισας στα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες και τομείς ανά σχολείο όπως φαίνονται στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Διαβάστε περισσότερα...