ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέμα «Τα κρυμμένα παιδιά. Ιστορίες ανθρωπισμού στη φρίκη του Ολοκαυτώματος».

[Ανανέωση: 17-6-2022] : Δείτε σχετικές αναρτήσεις για την εκδήλωση στο επισυναπτόμενο αρχείο αποδελτίωσης.

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας την Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 20:15 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης όλων των έργων του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Τα κρυμμένα παιδιά. Ιστορίες ανθρωπισμού στη φρίκη του Ολοκαυτώματος» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας  και την  Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Διεθνή  Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κος Αλέξανδρος Κόπτσης.

 Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για όλα τα σχολεία και για το κοινό,  μέχρι την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022  και  θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Γαλλικού Ινστιτούτου, δηλαδή Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10:00 ως 13:00 και από 18:00 ως 20:30.

Στο διαγωνισμό που υλοποιήθηκε από 27 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2022,  συμμετείχαν  178 μαθητές και μαθήτριες   από 29 σχολικές μονάδες  εκ των οποίων 19  ΓΥΜΝΑΣΙΑ, 9  ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ και  1 ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Οι μαθητές φιλοτέχνησαν   έργα ζωγραφικής που κρατούν ζωντανά στη μνήμη όλων, την οδύνη και τον αποτροπιασμό για τον  μαζικό διωγμό και την εξόντωση ενός λαού, αλλά  κυρίως  τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο.

Τα σχολεία που συμμετείχαν καταθέτοντας έργα των μαθητών τους είναι :

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ο ΠΕΙΡ.ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΛΑΡΙΣΑΣ

14οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

10ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

13ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

14ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΓΛΤ ΛΙΒΑΔΙΟΥ

ΓΛΤ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

2ο ΓΕΛ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

 

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ ΛΑΡΙΣΑΣ

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα λάβουν έπαινο συμμετοχής που θα αποσταλεί στα σχολεία τους με την επιστροφή των έργων μετά το πέρας της έκθεσης.

Για την επίσκεψη στην έκθεση επισημαίνουμε ότι για την είσοδο στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες και self test (του σχολείου) για τα παιδιά ως 17 ετών.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/08/2023 11:01