Βράβευση του 12ου Γυμνασίου Λάρισας στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Με το 1ο πανελλήνιο Βραβείο τιμήθηκε το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, για τη συμμετοχή του  με την ταινία  «το Μήνυμα»  στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Αλεξάνδρειας Ημαθίας . Τα παιδιά με την παιδαγωγική καθοδήγηση των  καθηγητών τους, κ. Μουρτζανού κ.Λάσκαρη και κ.Γκαράνη, δημιούργησαν μια εξαιρετική ταινία κατά της ενδοσχολικής βίας.

Η ταινία αυτή, μικρού μήκους, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της GREEK IBBY : “Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ’ τα σχολεία» και  παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Περιφερειακής Εκπ/σης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Δήμο Λαρισαίων-Δημοτική Πινακοθήκη και το Δίκτυο Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Το εκπαιδευτικό αυτό, πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της Θεσσαλίας, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σε σχολεία της ΔΔΕ Λάρισας όπου υποστηρίχτηκε με βιβλία και υλικό από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της ΔΔΕ Λάρισας .

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22/01/2018 08:45