sima dde lar  
  • Κατηγορία Επιμόρφωση
  • Διαβάστηκε 157 φορές

Διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια για την ευρωπαϊκή δράση eTwinning-Η Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης

Το eTwinning αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες με τη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Το eTwinning (www.etwinning.net) -η Κοινότητα των Σχολείων στην Ευρώπη- είναι μια ασφαλής διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει εύρος δυνατοτήτων για συνεργατικές δραστηριότητες όπως κοινά έργα σχολείων σε υπερεθνικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο καθώς και δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών με τη χρήση ΤΠΕ.

Στο πρόγραμμα του eTwinning σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμμετέχουν περισσότεροι από 820.000 εκπαιδευτικοί πάνω από 209.000 σχολικές μονάδες και έχουν υλοποιηθεί περισσότερα από 108.000 συνεργατικά έργα έως σήμερα. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 29.000 εκπαιδευτικοί από περίπου 9.100 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα περίπου 17.100 συνεργατικά έργα. Η καρδιά του eTwinning έγκειται σε μια πολυσύνθετη ψηφιακή πλατφόρμα, προσβάσιμη στο www.etwinning.net και διαθέσιμη σε 28 γλώσσες.

Η ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning, η οποία λειτουργεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζεται με τα μέλη του σώματος εθελοντών πρεσβευτών της δράσης και έχει ως στόχο (α) την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δράση (β) την υποστήριξη των εκπαιδευτικών κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων τους μέσω της διοργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων-συνεδριών, διαδικτυακών σεμιναρίων, διαδικτυακών μαθημάτων, καθώς και άλλων δράσεων που συμβάλλουν στην επαγγελματική ανάπτυξη των μελών της Κοινότητας του eTwinning.

Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που έχει προδιαγράψει για το σχολικό έτος 2020-2021 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει μέσω των πρεσβευτών της δράσης τηλεκπαιδεύσεις/διαδικτυακά σεμινάρια .

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα διαδικτυακά σεμινάρια και να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτά: http://www.etwinning.gr/news/webinars.

Προτεραιότητα για την συμμετοχή στα διαδικτυακά σεμινάρια έχουν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των περιοχών ευθύνης των πρεσβευτών. Εάν ωστόσο παραμένουν κενές θέσεις, τότε αυτές μπορούν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων, άλλων περιοχών (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Για επικοινωνία με τους πρεσβευτές της περιοχής σας δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.etwinning.gr/etwinning/etwinning-5 .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με της δράσεις της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του eTwinning στην Ελλάδα: http://www.etwinning.gr/

Για να εγγραφείτε στην Κοινότητα του eTwinning και να γίνετε και εσείς ενεργό μέλος της ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ?

https://www.etwinning.net/el/pub/preregister.cfmwww.etwinning.net/el/pub/preregister.cfm